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http://hdl.handle.net/10174/18425
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Title: | Estudo de alternativas à monda de frutos em ameixeira japonesa (Prunus salicina L.) na qualidade e pós-colheita dos frutos |
Authors: | Queirós, Rui Jorge Lôro Valadares de |
Advisors: | Barroso, João Mota |
Keywords: | Ameixeira Monda de frutos Vingamento Pós-colheita Plum Fruit thinning Fruit set Post-harvest |
Issue Date: | 14-Apr-2016 |
Publisher: | Universidade de Évora |
Abstract: | As ameixas são maioritariamente consumidas em fresco, pelo que as condições de conservação em
pós-colheita e o estado fisiológico dos frutos quando é realizada a colheita assumem elevada importância
na sua comercialização. Este estudo sobre alternativas à monda de frutos em ameixeira japonesa
(Prunus salicina L.), compara quatro práticas culturais de regulação de carga, a extinção de esporões,
o desbaste mecânico de flores, a monda manual de frutos e a aplicação de GA3 (monda química),
e os seus efeitos na qualidade final dos frutos.
No presente estudo faz-se ainda uma comparação dos efeitos de duas colheitas desfasadas no tempo
sobre a qualidade final dos frutos quando conservados em câmara de frio, à temperatura de 4ºC e
humidade relativa alta, durante 15 dias; Abstract:
Evaluation of alternatives methods to hand-thinning in Japanese plum (Prunus salicina L.)
and its effects on final fruit quality
Plums are mostly consumed in fresh, therefore, the ripening period and the postharvest conditions
are important parameters that influence fruit quality and assume high importance in fruit
commercialization. The aim of this research work was to search for alternatives to fruit hand-thinning
in Japanese plum (Prunus salicina L.). Four cultural practices of yield regulation were implemented:
bud extinction, mechanical flower thinning, fruit hand thinning and GA3 application and it was
evaluated its effects on the final quality of fruits.
In this research it is also compared the effect of the harvest date in fruit quality, to reach this aim
fruits were harvested in two different periods (early harvest with 12% SSC and regular harvest with
16% SSC), stored at 4˚C and high Relative Humidity, and quality was evaluated during a 15 days
period. |
URI: | http://hdl.handle.net/10174/18425 |
Type: | masterThesis |
Appears in Collections: | BIB - Formação Avançada - Teses de Mestrado
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