|
/
Browsing by Author Martins, J.M.
Showing results 22 to 41 of 88
Issue Date | Title | Author(s) | Feb-2021 | Describing variability in pig (Sus scrofa) genes coding for receptors and priming proteins involved in coronavirus infections: towards a One Health perspective in conservation and selection of animal genetic resources | Bovo, S.; Schiavo, G.; Ribani, A.; Utzeri, V.J.; Taurisano, V.; Ballana, M.; Muñoz, M.; Alves, E.; Araújo, J.P.; Bozzi, R.; Charneca, R.; Di Palma, F.; Etherington, G.; Fernandez, A.I.; García, F.; García-Casco, J.; Karolyi, D.; Gallo, M.; Gvozdanović, K.; Martins, J.M.; Mercat, M.-J.; Núñez, Y.; Quintanilla, R.; Radović, Č.; Razmaite, V.; Riquet, J.; Savić, R.; Škrlep, M.; Usai, G.; Zimmer, C.; Ovilo, C.; Fontanesi, L. |
2022 | Desenvolvimento de uma mistura alimentar inovadora para acabamento de machos de raças de suínos autóctones, ao ar livre, com benefício para a qualidade da carne e para a sustentabilidade do sistema | Martin, L.; Silva, D.; Ramos, A.; Santos, S.; Costa, F.; Marmelo, C.; Charneca, R.; Martins, J.M. |
2007 | Desenvolvimento do tecido adiposo e muscular em suínos de raça Alentejana | Freitas, A.B.; Neves, J.A.; Nunes, J.T.; Charneca, R.; Martins, J.M. |
2018 | Determination of fatty acid groups in intramuscular fat of various local pig breeds by FT-NIRS | Bozzi, R.; Parrini, S.; Crovetti, A.; Pugliese, C.; Bonelli, A.; Gasparini, S.; Karolyi, D.; Martins, J.M.; Garcia-Casco, J.M.; Panella-Riera, N.; Nieto, R.; Petig, M.; Izquierdo, M.; Razmaite, V.; Kusec, I.D.; Araújo, J.P.; Candek-Potokar, M.; Lebret, B. |
2004 | Dietary raw peas (Pisum sativum L.) reduce plasma total and LDL cholesterol and hepatic esterified cholesterol in intact and ileo-rectal anastomosed pigs fed cholesterol-rich diets | Martins, J.M.; Riottot, M.; de Abreu, M.C.; Lança, M.J.; Viegas-Crespo, A.M.; Almeida, J.A.; Freire, J.B.; Bento, O. |
2004 | Dietary Raw Peas (Pisum sativum L.) Reduce Plasma Total and LDL Cholesterol and Hepatic Esterified Cholesterol in Intact and Ileorectal Anastomosed Pigs Fed Cholesterol-Rich Diets. | Martins, J.M.; Riottot, M.; Abreu, M.C. de; Lança, M.J.; Viegas-Crespo, A.M.; Almeida, J.A.; Freire, J.B.; Bento, O.P. |
2020 | Differentially expressed genes involved in lipid metabolism in the muscle tissue of Alentejano and Bísaro pig breeds | Albuquerque, A.; Félix, M.R.; Laranjo, M.; Charneca, R.; Martins, J.M. |
Apr-2018 | Diversidad genética de las razas porcinas ibérica y alentejana mediante el genotipado de variantes genéticas en genes mayores y genes candidatos | Muñoz, Maria; Bozzi, R.; Crovetti, A.; Charneca, R.; Martins, J.M.; Fernández, A.; Fontanesi, L.; Garcia-Casco, J.M.; Óvilo, C. |
2018 | Diversity across major and candidate genes in European local pig breeds | Muñoz, M.; Bozzi, R.; García, F.; Núñez, Y.; Geraci, C.; Crovetti, J.; García-Casco, J.; Alves, E.; Skrlep, M.; Charneca, R.; Martins, J.M.; Quintanilla, R.; Tibau, J.; Kusec, G.; Djurkin-Kusec, I.; Mercat, M.J.; Riquet, J.; Estellé, J.; Zimmer, C.; Razmaite, V.; Araujo, J.P.; Radovic, C.; Savic, R.; Karolyi, D.; Gallo, M.; Candek-Potokar, M.; Fontanesi, L.; Fernandéz, A.I.; Óvilo, C. |
2021 | ECO-PIG - Desenvolvimento de uma mistura alimentar inovadora para acabamento de machos de raças de suínos autóctones, ao ar livre, com benefício para a qualidade da carne e para a sustentabilidade do sistema | Martin, L.; Silva, D.; Ramos, A.; Santos, S.; Costa, F.; Marmelo, C.; Charneca, R.; Martins, J.M. |
2023 | Efeito de uma dieta rica em fibra no crescimento, características da carcaça e composição da gordura de machos inteiros e castrados de raça suína Alentejana criados ao ar livre: resultados preliminares | Martins, J.M.; Charneca, R.; Albuquerque, A.; Neves, J.; Freitas, A.; Costa, F.; Marmelo, C.; Ramos, A.; Martin, L. |
2022 | Effect of a new high fibre feed on blood biochemistry of outdoor finished male local pigs | Martins, J.M.; Charneca, R.; Varino, R.; Albuquerque, A.; Freitas, A.; Neves, J.; Marmelo, C.; Costa, F.; Ramos, A.; Martin, L. |
2009 | Effect of betaine intake on muscle and backfat characteristics of pigs. | Neves, J.A.; Martins, J.M.; Freitas, A.B. |
2010 | Effect of betaine on growth performance and carcass composition of Alentejano pig breed. | Freitas, A.B.; Neves, J.A.; Martins, J.M.; Nunes, J.T. |
2007 | Effects of a high-fat diet on growth performances and carcass characteristics of Alentejano pigs. | Freitas, A.B.; Neves, J.A.; Nunes, J.T.; Martins, J.M. |
2007 | Effects of body weight and rearing system on total lipids and cholesterol concentration of fresh m. semimembranosus and subcutaneous fat from Alentejano pigs | Martins, J.M.; Neves, J.A.; Freitas, A.B.; Nunes, J.T. |
2007 | Effects of body weight on some blood plasma parameters of pigs from the Alentejano breed | Martins, J.M.; Neves, J.A.; Freitas, A.B.; Nunes, J.T. |
2004 | Effects of ileo-rectal anastomosis on cholesterol metabolism in pigs fed either casein or extruded soya beans | Bento, Ofélia P.; Martins, J.M.; Lança, M.J.; de Abreu, Manuel C.; Viegas-Crespo, A.M.; Freire, João P.B.; Almeida, José A.A.; Riottot, M. |
2019 | Effects of physical activity on blood, growth and carcass parameters of the Alentejano pig | Martins, J.M.; Silva, D.; Albuquerque, A.; Neves, J.; Charneca, R.; Freitas, A. |
2018 | El cruce Alentejano x Bísaro: un estudio en TREASURE | Charneca, R.; Martins, J.M.; Freitas, A.; Neves, J.; Nunes, J.; Elias, M.; Laranjo, M.; Bento, P.; Silva, D.; Paixim, H.; Mendes, S. |
Showing results 22 to 41 of 88
|