|
/
Browsing by Author Cabrita, Maria João
Showing results 14 to 33 of 69
Issue Date | Title | Author(s) | 2013 | Capacidade antioxidante e compostos fenólicos de madeiras com uso enológico: influência do grau de tosta | Valdantas, Sofia |
2016 | Characterisation of “Catalão” and “Salsichão” Portuguese traditional sausages with salt reduction | Laranjo, Marta; Gomes, Ana; Agulheiro-Santos, A.C.; Potes, M.E.; Cabrita, Maria João; Garcia, Raquel; Rocha, João Miguel; Roseiro, Luísa Cristina; Fernandes, Maria José; Fernandes, Maria Helena; Fraqueza, Maria João; Elias, Miguel |
2021 | Chemometric discrimination of the varietal origin of extra virgin olive oils: usefulness of 13C DEPT pulse sequence and 1H-NMR data and effectiveness of fusion with MIR data | Maléchaux, Astrid; Garcia, Raquel; Le Dréau, Yveline; Pires, Arona; Dupuy, Nathalie; Cabrita, Maria João |
2019 | Classification of wines according to several factors by ICP-MS multi-element analysis | Pérez-Álvarez, Eva; Garcia, Raquel; Barrulas, Pedro; Dias, Cristina; Cabrita, Maria João; Garde-Cerdan, Teresa |
2010 | Compostos fenólicos em aparas de madeira para uso enológico | Vieira, Margarida Costa Barrancos |
May-2016 | Contribuição da variedade e da fermentação maloláctica para o perfil em compostos fenólicos de baixa massa molecular de vinhos varietais alentejanos | Garcia, Raquel; Rei, Fernando; Cabrita, Maria João |
2011 | Contribuição para a caracterização varietal da casta touriga nacional em vinhos do Alentejo | Gaspar, Luís Manuel Serrano |
13-Jun-2019 | A cor dos vinhos como ferramenta de diferenciação de vinhos tintos. Aplicação da espectrofotometria de UV-Vis | Encarnação, Ana cristina Cabeça |
13-Dec-2017 | A cor dos vinhos rosados do Alentejo | Cal, João José Pereira da |
2016 | Current analytical methods for plant auxin quantification – A review | Porfírio, Sara; Gomes da Silva, Marco D.R.; Peixe, Augusto; Cabrita, Maria João; Parastoo, Azadi |
2015 | ) Design and development of molecularly imprinted polymers for the selective extraction of deltamethrin in olive oil: an integrated computational-assisted approach | Martins, Nuno; Carreiro, Elisabete; Locati, Abel; Ramalho, João Prates; Cabrita, Maria João; Burke, Anthony J.; Garcia, Raquel |
2016 | Dual layer solid phase extraction based on molecular imprinting technology: Seeking a route to enhance selectivity for trace analysis of pesticide residues in olive oil. | Garcia, Raquel; Carreiro, Elisabete; Nunes, José; Gomes da Silva, Marco; Costa Freitas, Ana Maria; Burke, Anthony; Cabrita, Maria João |
2012 | EFFECT OF DIFFERENT STORAGE CONDITIONS ON NUTRITIONAL AND QUALITY PARAMETERS OF 'SWEETHEART' CHERRY. | Palma, Vera; Agulheiro-Santos, A.C.; Machado, Graça; Rato, A.E.; Cabrita, Maria João; Lozano, Mercedes; Gonzalez, David |
2020 | Effect of innovative technology using staves and micro-oxigenation on the odorant and sensory profile of aged wine spirit | Granja-Soares, Joana; Roque, Rita; Cabrita, Maria João; Anjos, Ofélia; Belchior, A.P.; Caldeira, Ilda; Canas, Sara |
27-Jun-2019 | Establishment of a reliable protocol for gDNA extraction from olive oil. | Dias, Andreia; Marques, Ana Catarina; Velada, Isabel; Carvalho, Teresa; Nobre, Tânia; Cardoso, Hélia; Cabrita, Maria João |
16-Jul-2021 | Estudo comparativo de dois métodos de espumatização, método clássico (tradicional) e método de cuba fechada (Charmat) | Costeira, João Carlos Balreira Seabra |
2009 | Fenóis voláteis em vinhos tintos | Morgado, Filipa Patrícia da Silva |
2005 | Free amino acids and biogenic amines in wines and musts from | Herbert, Paulo; Cabrita, Maria João; Ratola, Nuno; Laureano, Olga; Alves, Arminda |
Mar-2012 | Gas chromatography in analysis of compounds released from wood into wine | Cabrita, Maria João; Garcia, Raquel; Martins, Nuno; Gomes da Silva, Marco; Costa Freitas, Ana Maria |
2006 | Glycosidic aroma compounds of some portuguese grape cultivars | Costa Freitas, Ana Maria; Cabrita, Maria João; Laureano, Olga; Rocco, Di Sefano |
Showing results 14 to 33 of 69
|